2017

 
Jeg tilbyder foto kurser samt kurser i billedbehandling overalt i landet - både til fotoklubber, private og virksomheder. Du/I kan se udbuddet af kurser herunder.

Skulle du have lyst til at deltage i et eller flere af nedenstående kurser så kan du herunder se hvor og hvornår kurserne udbydes:

Der afholdes Kamerakursus/Grundkursus i week-enden den 8. og 9. april 2017 på min adresse i Silkeborg. Tilmeld dig her !

DU KAN LÆSE MERE OM KURSERNES INDHOLD HERUNDER:

 

Ved interesse eller yderligere spørgsmål - kontakt info@kamerakursus.dk eller ring 2266 8802

 

 

   

Kamerakursus / Grundkurser: (begynder/lettere øvet) (weekendkursus 20 lektioner - pris kr. 1.500,-)

Der afholdes primært grundkurser for begynder / lettere øvet i brugen af digital kamera med manuelle indstillinger, så vil  du gerne lære at bruge dit digitale kamera fuldt ud og dermed få muligheden for at kunne tage bedre billeder under alle forhold, så var dette kursus måske noget for dig.

På kurset vil du lære om blændetal, iso, eksponering og lukkehastigheder og hvilken betydning de indbyrdes tal har i forhold til lys, dybdeskarphed og muligheden for at tage "actionbilleder" - fryse et vandløb osv.

Du vil også lære om brugen af henholdsvis lukkeprioritet, blændeprioritet og manuel indstilling af kameraet samt anvendelse af flash, evt. ekstern flash.

Endvidere vil du lære lidt om at "skyde" i RAW-format kontra Jpg-format - fordele og ulemper og om anvendelsen af de forskellige farverum dit kamera (måske) byder på.

For at deltage i kurset, er det en forudsætning, at du har et digitalkamera med mulighed for manuelle indstillinger. Det behøver ikke nødvendigvis være et digital spejlrefleks kamera, ligesom kameraets mærke og model er underordnet.

Dag 1 vil primært bestå af teoretisk undervisning - krydret med en smule afprøvning - og dag 2 fortsætter med lidt teori og derefter øvelser i brug af de manuelle indstillinger. Hvis vejret tillader det, laves øvelserne udendørs - ellers indendørs.

Du skal medbringe kamera, batteri (fuldt opladet), hukommelseskort (gerne tomt), evt. flash hvis du har én og  evt. også din brugsanvisning til kameraet.

Kontakt mig evt.info@kamerakursus.dk hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit kamera har mulighed for manuelle indstillinger.

Du vil i forbindelse med kurset få udleveret mit hæfte - KAMERAKURSUS - KREATIV FOTOGRAFERING. Hæftet beskriver i detaljer alle de indstillinger og funktioner dit kamera har, hvornår du bruger det ene og hvornår det andet.


Action-foto: (Øvede) (6 lektioner - pris kr. 600,-)

På action kurset kigger vi på den teori og de indstillinger der bruges eller kan bruges når vi skal fotografere noget i bevægelse, det være sig hunde, heste katte, biler, vand, børn, sport osv., altså alt der er bevægelse i, og hvor vi gerne vil fastfryse motivets bevægelse eller holde motivet skarpt og give baggrunden "fartstriber" - Det hele prøves naturligvis af i praksis - dels på dyr i bevægelse, dels på motiver i nærmiljøet.

For at deltage på kurset, vil det være en fordel at have et fornuftigt kendskab til dit kamera - manuelle indstillinger osv., og gerne et objektiv med en brændvidde på mere end 70 mm


 

Natfotografering: (Øvede) (6 lektioner - pris kr. 600,-)

På natfotokurset kigger vi på teori / indstillinger der bruges, når du vil fotografere steder, hvor der er meget lidt lys eller du f.eks. gerne vil lege lidt med det lys, der er til rådighed. Det kunne være billeder med røde striber efter bilernes baglygter, flotte oplyste kirker, bymotiver,  solnedgange osv. I galleriet kan du se eksempler på den type billeder, du vil lære om på kurset.

Det hele prøves naturligvis af i praksis, både indendørs og udendørs.

 For at deltage på kurset, vil det være en fordel at have et fornuftigt kendskab til dit kamera - manuelle indstillinger osv., at have et stativ og meget gerne en trådudløser / fjernbetjening.


Makrofotografering: (Øvede) (6 lektioner - pris kr. 600,-)

På makro kurset kigger vi på teorien / indstillinger der bruges, når vi skal helt tæt på - det kunne være sommerfugle, insekter, blomster eller andet du kunne have interesse for. Vi ser lidt på blændens, brændviddens og afstandens betydning for dybdeskarpheden i billedet. Tips og tricks til bedre makro billeder. I galleriet kan du se eksempler på den type billeder, du vil lære om på kurset. Vi kigger også lidt på det udstyr der er nødvendigt eller ønskeligt for at kunne lave gode makrobilleder.

Det hele prøves naturligvis af i praksis, dels indendørs men også ude i naturen.

 For at deltage på kurset vil det være en fordel, men ingen betingelse, at du har et makroobjektiv, har et fornuftigt kendskab til dit kamera - manuelle indstillinger osv., at have et stativ og meget gerne en trådudløser / fjernbetjening


Mikrojustering: (5 lektioner - pris kr. 200,-)

Flere af de moderne spejlrefleks kamera modeller har i dag mulighed for at mikro justere / fin indstille autofokus. På kurset gennemgåes forskellige muligheder samt andre detaljer, der kan have indflydelse på eventuelle problemer med front eller backfokus eller bare generelt uskarpe billeder.